subota, 11. rujna 2010.

Windows 7 vs Windows XP / Windows 7

Već davne 2003. godine počeli smo učiti raditi na operativnom sustavu XP koji je tada bio, mogli bismo reći, revolucionaran. I sve do dan danas, mi smo ga koristili i naučili rukovati njime kao nikojim drugim operativnim sustavom.
Ali sve ima svoj rok trajanja, pa tako i XP.
Nakon dolaska Viste na tržište nije bilo previše promjena. Neki su je odlučili primjeniti ali je svojim slabim sustavom bila odbojna, makar mnogo bolje dizajnirana.
A sada, napokon je stigao operativni sustav koji će odnijeti Windows XP u zaborav.
Radi se o Windows-u 7, tzv. sedmici. Osim što je jednostavan, praktičan i odlično dizajniran operativni sustav, on je i napravio revoluciju za sve programere i inženjere.
I do prije nekoliko tjedana, vodila se bitka između XP-a i Sedmice.
Ali tek donedavno pristigli su najnoviji rezultati istraživanja koji su pokazali da je trenutno Sedmica vodeća na tržištu.
U vremenskom roku od manje od godinu dana milijuni ljudi su se prebacili na Windows 7 (Sedmicu) instalirajući ju na svome računalu, a isto tako su i mnogobrojne tvrtke i institucije prestali koristiti XP i odlučili se na pothvat instalirati Windows-a 7 (Sedmicu).

Moje ime je Robert Whaterby. Čim je Sedmica izašla na tržište, ja sam se odlučio prebaciti na nju. Sada trenutno koristim upravo taj operativni sustav, i imam samo riječi hvale, ali pritom ne želim ukaljati ugled XP-a koji je doista bio odličan u svoje vrijeme i napravio revoluciju u povijesti. Ali kako se vrijeme mijenja, mijenjaju se i nove tehnologije, pa je stoga Windows 7 za sve korisnike računala zasigurno pogled u budućnost.


Uživajte u novome operativnome sustavu! Pozdrav od Robert-a Whaterby-a!

Nema komentara:

Objavi komentar